22 Aralık 2016 Perşembe

PROGRAMLAMANIN ÖNEMİ

0 yorum
NEDEN PROGRAMLAMA?



Programlama, bilgisayarın donanıma nasıl davranacağını anlatan, bilgisayara yön veren komutlar, kelimeler, aritmetik işlemlerdir.
Programlama, bir programlama dilinde yapılır. Bu programlama dili Java ve C# gibi yüksek seviyede bir dil olabileceği gibi C, assembly ve bazı durumlarda makine dili de olabilir.

Programlama öğrenmek için sadece buna ilginiz olması yeterlidir. Bunun yanında algoritma bilgisine sahip olmanız da gereklidir. Algoritmanız iyi ise; programlamayı öğrenme süreciniz çok kısa bir zaman diliminde gerçekleşecektir.

Günümüzde programlama yapmak için hem yetişkinlerin hem öğrencilerin kullanımını kolaylaştıracak programlama dilleri ortaya çıkmıştır. Aşağıda belirteceğim programların bazıları en çok kullanılan programlama dilleridir.


java
Java, açık kaynaklı bir dildir. Java, herhangi bir cihazda çalışabilen bir dil olacak şekilde tasarlanmıştır. Bunun sonucu olarak bu dil bilgisayarlar, mobil telefonlar, akıllı TV’ler için yazılım geliştirme için kullanılmaktadır.
Java dilini neden tercih etmeliyim?
Büyük ve küçük işletmeler, bu dilde yazılmış uygulamalarla desteklenmektedir. Yenilikçi bir ticari yazılım türü ya da Android uygulaması ve geliştirme fikriniz varsa bu dil sizin için tercih edilecek bir programlama dilidir.


Java dilinde yazılan örnekler: Angry Birds, Temple Run ve Candy Crush Saga gibi en popüler programlar vb.

2. C
c-red
Programlama ile uğraşan birçok kişi dilini tercih etmektedir. Nedeni; günümüzde Java, C ++ ve Python gibi dillerin çoğu doğrudan C’nin etkisinde kalmaktadır. C mümkün olduğunca az bellek kullanmayı amaçlayan bir prosedür uygular. Anlaması ve kavraması diğer dillerin kullanımından daha rahattır.
C programlama dilini neden tercih etmeliyim: Birden fazla dil öğrenmeyi düşünüyorsanız, C dilini kullanmak iyi bir fikirdir. C öğrendikten sonra Objective C, C++, PHP ve daha birçok modern dili seçmek çok daha kolay olacaktır.
C dilinde yazılan örnekler: Windows, OSX ve Linux gibi bugünün en popüler işletim sistemlerinde kullanılır. Hemen hemen tüm bilgisayarlaştırılmış cihazların tamamı veya bir kısmı C’de yazılmıştır. Mikrodalgalar, uzaktan kumandalar ve hesap makinesinden veritabanlarına ve uzay mekiği kontrollerine kadar birçok alanda C dilinin kullanımı mevcuttur.

3. C++
c
C++ programlama dili C’den daha fazla özelliğe sahiptir. Bu teknolojilerin her ikisi de genel amaçlı diller olarak kabul edilirken, C genellikle işletim sistemleri gibi “makineye yakın” yazılımlar için kullanılırken, C ++ genellikle muhasebe yazılımı veya video oyun motorları gibi daha üst düzey uygulamalar için kullanılmaktadır.
C++ programını neden tercih etmeliyim: Web tarayıcıları, bilgisayar grafik sürücüleri ve büyük yazılım projeleri için C++ dili genellikle ilk seçenektir. Bu dil, C’nin kolaylıkla desteklemediği nesneye yönelik programlama(OOP) denilen bir özelliği ekler.
C ++ dilinde yazılan örnekler: Call of Duty, Halo ve Fifa gibi günümüzün en popüler video oyunlarının çoğunu destekleyen motorlar C++ ile yazılmıştır. Pixar, Disney ve DreamWorks gibi bilgisayar animasyon stüdyoları, animasyon yazılımlarında C++ kullanılmıştır.
csharp
C# dili 2000’lerin başında geliştirilen bir programlama dilidir. Microsoft ürünleri için genel amaçlı bir dil olarak tasarlanmıştır. C#, standart Windows yazılımı ve sunucu tarafı web uygulamaları geliştirmek için kullanılır. Bu dil, Microsoft’un .NET ailesinin bir parçasıdır.
C# neden tercih etmeliyim:  Windows uygulamaları geliştirmek veya bir Windows sunucusunda çalışacak bir web sitesi geliştirmek istiyorsanız, C# dili iyi bir seçimdir.
C# dilinde yazılan örnekler: Bing ve MSN gibi web uygulamalarında C# kullanılır. Ayrıca Windows Phone telefonlarında C# kullanılmıştır.
python
Python dili yeni başlayanlar için kolaylaştırılmış olarak tasarlanmıştır. Bilimsel hesaplama, web geliştirme ve 3D rendering gibi güzel uygulamalar yapılan bir dildir.
Python dilini neden tercih etmeliyim: Python öğrenmek diğer dillerden daha kolaydır. C ile bir hafta yazabileceğiniz bir programı Python ile bir günde yazmanız mümkün olabilir. Python’ı kullanarak masaüstü programlama, oyun programlama, taşınabilir cihaz programlama, web programlama ve ağ programlama gibi pek çok alanda kullanabilirsiniz.
Python dilinde yazılan örnekler: Instagram, YouTube ve Reddit, Python’ın uygulamaları bu dilde yazılmıştır.

Programlama dillerinde şunu unutmamalıyız: eğer siz programlama öğrenmek isterseniz; hangi dilden başlarsanız başlayın algoritmasını ve mantığını anladıktan sonra tüm dilleri kullanabilirsiniz.

Önemli olan : İstemek... İnanmak... Uygulamaktır...


 

Eğitime Bakış Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template